Pitch Night #7: Outsider Art in de Utrechtse straten

Awesome Utrecht #7 Outsider Art

Let er maar eens op tijdens het fietsen: in de Utrechtse straten kom je nog veel saaie en kale muren tegen. Tijd voor kleur!
Maaike en Raymond, van het Rotterdamse Maison Savant, overtuigden tijdens Pitch Night #7 op 25 september in TivoliVredenburg de Awesome trustees en het publiek met hun voorstel om de straten op te vrolijken met kunst gemaakt door kunstenaars die niet helemaal in het straatje passen, zoals autodidacten, onontdekte talenten of kunstenaars met een beperking. Oftewel: Outsider Art! In Rotterdam is dit al succesvol gebleken, waar prachtige murals met Outsider Art de straten sieren. We hebben heel veel getalenteerde kunstenaars in Utrecht die je misschien minder goed kent, maar die hele mooie kunst maken. Hoe leuk zou het zijn om hun werk op straat tegen te komen? Het vrolijkt de stad én je dag op!
Met hun winst en bijdrage van 1000 euro kunnen Maaike en Raymond met een Outsider Artist een mural gaan maken in Utrecht. Zij starten de komende maanden met het realiseren van hun plan en zullen daar de volgende Pitch Night over vertellen. We zijn heel benieuwd!
Het publiek en de trustees werden daarnaast getrakteerd op nog drie andere goede ideeën: Een onthaastend zen-moment beleven met het stoplicht van Raphaël terwijl je op groen licht aan het wachten bent, weer even kind zijn met Margo’s hinkelbaan die op straat tevoorschijn komt in de regen, of Jelle zijn verborgen stadsgedichten die ook verschijnen door regen, wind of zonlicht. We hopen dat ook zij aan de slag kunnen gaan met hun plannen om Utrecht nog toffer te maken.
Geïnspireerd? De volgende Pitch Night #8 is op 27 november in de sprookjesachtige Sterrenwacht Sonnenborgh. Je kunt tot 13 november je idee indienen via deze website!

Andere leuke berichten

Schrijf je in voor de awesome nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor Awesome nieuws!