Meet the trustees #1: Elja en Bas

Zijn jullie een vriendengroep? Waar komt het geld vandaan? Wat doen jullie en waarom? Hoe word ik trustee? Zomaar een greep uit de vragen die geregeld gesteld worden.
Awesome Utrecht draait om Utrecht, en om jouw awesome idee voor Utrecht. De mensen achter Awesome Utrecht blijven daarom liever op de achtergrond. Om toch antwoord te geven op enkele van de veel gestelde vragen, een tipje van de sluier.
Voor elke pitch night scouten de twintig trustees van Awesome Utrecht een te gekke locatie, gaan ze op zoek naar awesome ideeën, coachen ze de pitchers, pinnen ze gezamenlijk 1000 piek van hun privérekening en begeleiden ze de winnaar. De trusteegroep bestaat uit een willekeurig bij elkaar verzameld clubje enthousiastelingen met als gemene deler dat ze van betekenisvolle projecten houden en Utrecht een warm hart toedragen en nog awesomer willen maken. En wanneer een trustee opstapt, komt er een nieuwe bij. Jij wellicht. Wie het zijn? In Meet the trustees vandaag Elja Looijestijn en Bas Lodder.
Waar kunnen we je van kennen?
Elja: Ik ben journalist bij de VPRO en oprichter en hoofdredacteur van De Dakhaas, onafhankelijk magazine over Utrecht. Hierin vertellen we verhalen over de stad en geven we talentvolle tekst- en beeldmakers een platform. Dankzij De Dakhaas heb ik gemerkt dat Utrecht vol zit met toffe mensen met creatieve ideeën.
Bas: Als de toernooi “directeur” van het Amelisweerdcupfestival, een van de grootste voetbaltoernooien van Utrecht en omgeving. Of als kwartiermaker bij Procap waar ik werk aan het versterken van het ondernemersklimaat in stedelijke gebieden, liefst op plekken met de nodige reuring.
Waarom ben je trustee bij Awesome Utrecht?
Elja: 
Ik vind het geweldig dat Awesome Utrecht een podium biedt aan creatieve ideeën en de mensen met die ideeën een steuntje in de rug geeft. Daarom ben ik trustee. Bovendien zijn de pitchavonden superleuk en gezellig.
Bas: Awesome Utrecht is een heel puur initiatief met een volgens mij zeer hoge gunfactor. We proberen zo laagdrempelig mogelijk goede, haalbare ideeën mogelijk te maken. Juist die combinatie – simpel en concreet het verschil maken – maakt mij enthousiast.
Wat is het awesomst in Utrecht voor jou?
Elja: Mijn favoriete plek in Utrecht is het Merwedekanaal, tussen de Munt en de sluis bij café Kanaalzicht. Sprookjesachtig in elk seizoen. Het awesomeste van Utrecht vind ik toch wel dat ik me hier helemaal thuis voel.
Bas: De Nieuwe Gracht vanuit het water blijft uniek: elk vaartochtje ontdek je daar weer iets nieuws. Ik word daarnaast vooral enthousiast van gebieden die transformeren. Denk aan nieuw Rotsoord, en de Merwedekanaalzone die nu volop in ontwikkeling is. Enthousiast word ik ook van evenementen als de start van de Tour in 2015. Fantastisch wat zo’n evenement teweeg brengt. Zo broed ik zelf nog op een stratencircuit voor de Formule 1. Dat red ik net niet met 1000 euro.
Wat zou je meer willen zien in Utrecht?
Elja: 
Utrecht groeit als een malle en is hartstikke welvarend. Toch zijn er nog genoeg mensen die moeite hebben het hoofd boven water te houden. Ik zou graag willen zien dat alle Utrechters profiteren van de voorspoed van de stad.
Bas: In Utrecht is de laatste jaren veel veranderd op het gebied van horeca: met name net buiten het centrum zijn gebieden daardoor gaan bruisen. Van mij mag er meer verrassing in het aanbod komen. Utrecht lijkt moeite te hebben om die stap te zetten. Misschien zijn we hierin als stad nog wat te behoudend?

Andere leuke berichten

Schrijf je in voor de awesome nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor Awesome nieuws!