Utrechts zonnestelsel wint tijdens Pitch Night #2

Een volle zaal, vijf sprekers met toffe ideeën, pakketjes Mesjokke chocolade, bolletjes wol en yoga-ballen: het was er allemaal tijdens de tweede pitch night van Awesome Utrecht. Dit keer streken we neer in creatieve Vechtclub XL, waar vijf Utrechters hun plan pitchten om Utrecht nog leuker te maken. Het winnende idee kwam van Louk. Hij kreeg 1000 euro handjecontantje om zijn ‘Zonnestelsel op schaal’ te gaan realiseren in Utrecht.
Een zonnestelsel op schaal in de Utrechtse stad 
Louk, zelf onderwijzer, kwam op het idee omdat hij zich ergerde aan de zogenaamd realistische tekeningen van ons zonnestelsel in schoolboeken. Om echt de schaal van het zonnestelsel na te bootsen, was er echter 600 meter papier nodig en zou de aarde zo klein worden dat deze onzichtbaar werd. Maar wat als we nou de stad als schaalmodel gebruiken? Met de zon als startpunt, dat sculptuur ligt namelijk al sinds jaar en dag op het Domplein. De rest van de planeten wordt op schaal in metaal in kleine balletjes met een plaquette met de naam van de planeet over Utrecht verspreid en gehangen aan lantaarnpalen of huizen. Wie wilt, kan de route lopen of fietsen en zo een indruk krijgen van de grootte van ons heelal.
De jury koos voor het idee van Louk vanwege de originaliteit – Utrecht zou hiermee de eerste Nederlandse stad zijn met een zonnestelsel, duurzaamheid en de educatieve gedachte erachter.
4 andere ideeën: van speeddaten tot guerillatheater
Naast Louk presenteerde nog vier andere pitchers hun idee in drie minuten. Zo was er Guerilla Theater in parken in achterstandwijken in Utrecht, aandacht voor eenzaamheid door het ‘behangen’ van Utrechtse standbeelden met zelfgebreide sjaals, liefdesadvies van ouderen aan jonge singles en een mobiele spullenbibliotheek. Wij danken alle pitchers voor hun enthousiaste presentaties!
Twee ideeën van Pitch Night #1 ten uitvoer gebracht
Goed nieuws! Niet 1, maar 2 ideeën van de eerste Pitch Night worden uitgevoerd! Winnaar Wout legt de laatste hand aan zijn 50 – 100 bellenblaasmachines die op een zonnige én winderige dag door Utrecht heen zullen bubbelen. Maar ook het lichtknopje van Claas wordt gerealiseerd. Na een aantal kopjes koffie bij de Gemeente komt er voor de wintertijd een dimmer op de lantaarnpaal op de bult in het Griftpark. Zodat Claas en wij helemaal in het donker kunnen genieten van de sterren. We houden je op de hoogte!
Volgende pitch night: 21 november in de Paardenkathedraal
Voor de derde Awesome Utrecht reizen we af naar Utrecht-Oost. Op 21 november worden er weer vijf nieuwe ideeën gepitcht in de Paardenkathedraal. Een idee indienen kan vanaf nu tot en met 7 november via onze site! Geen idee maar wel benieuwd? Je bent van harte welkom als bezoeker!
Foto: Roland Vaandrager

Andere leuke berichten

Schrijf je in voor de awesome nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor wekelijks Awesome Utrecht nieuws!