Pitch Night #14: Kerk Karaoke wint allereerste digitale Awesome Utrecht

De winnaar van de allereerste online pitch night van Awesome Utrecht is bekend. Vijf enthousiaste Utrechters pitchten dinsdagavond 26 mei online hun idee om Utrecht ‘meer awesome’ te maken. Uit de vijf ideeën koos een jury van twintig trustees één winnaar. Dat werd ‘Kerk Karaoke’ van de jonge stadsambassadeurs van Utrecht: Thirty030. Zij krijgen 1000 euro cash om hun idee daadwerkelijk uit te voeren.

Thomas Endeman, ambassadeur van Thirty030: ‘Kerken zijn adembenemende gebouwen, maar veel (jonge) Utrechters, waaronder wij zelf, komen er bijna nooit binnen. Ondertussen staat er elke week een lange wachtrij voor de ingang van karaoke bar Ome Willem; karaoke is mega populair. Kerk Karaoke brengt deze werelden bij elkaar. Het wordt een reizende show, waarbij samen (vals) zingen, je ogen uitkijken en je oren goed te kost geven het uitgangspunt is. Voor de eerste editie mogen we gebruik maken van de Jacobikerk.’

Het grootste gedeelte van de gewonnen 1000 euro gaat naar de benodigde apparatuur. Thomas: ‘Hoewel er natuurlijk vaak wordt gezongen in kerken, is karaoke organiseren wel wat uitdagender. Daarnaast willen we de kerk mooi uitlichten zodat de grote ruimte, toch super sfeervol aanvoelt. Met de baropbrengst van de eerste editie willen we de daaropvolgende editie betalen, zo financiert Kerk Karaoke zichzelf. Vrij aweseome toch?’

Ideeën andere pitchers

Naast de ambassadeurs van Thirty030 pitchten vier andere Utrechters in drie minuten hun idee voor de stad. Zo wil Jon Wilkens een misdaadroman serie schrijven met Utrecht in de hoofdrol: Utrecht Murders. Joost van Agtmaal vertelde zijn plannen voor een netwerkclub van jonge Utrechtse ondernemers om samenwerking te stimuleren en kennis uit te wisselen. Theatermaker Pascale Houde wil met haar show ‘Pip en tante Co op bezoek in corona tijd’ verzorgingstehuizen bezoeken om de bewoners een hart onder de riem te steken en een leuke middag te bezorgen. Cybille Latour is gek op koken en weet als geen ander hoe je goede, lekkere én bovendien goedkope gerechten kan maken. Zij presenteerde haar plan voor een ‘very lowbudget kookboek.’ Alle pitches werden met groot enthousiasme ontvangen door het aanwezige publiek.

Volgende Pitch Night

De eerstvolgende Pitch Night is in september 2020! Na de zomerstop hopen we jullie allemaal in levenden of digitalen lijve te zien. Ideeën kunnen vanaf nu tot aan de hele zomer ingediend worden!

Zelf een awesome idee? Deel het met ons!
Wie weet nodigen we je uit om het
voor een groot publiek te komen presenteren.
[Indienen en pitchen mag ook in het Nederlands]

ik heb een awesome idee