Pitch Night #13: La Cassette brengt de Utrechtse urban scene samen

Het uitgaansleven in Utrecht wordt hedendaags vooral gedomineerd door vele kroegen en studentenverenigingen. Dat kan wel wat diverser vinden de jongens van La Cassette. Volgens hen is er gebrek aan een solide urban scene in ons mooie stadsie en bestaat deze nu vooral nog uit kleine eilandjes zoals de skate scene en jonge, talentvolle rappers & producers. Hoe zorgen we ervoor dat deze eilandjes samenkomen zodat ook de Utrechtse hiphopcommunity serieus wordt genomen? Daar hebben Vincent, Sjoerd en Mees een oplossing voor. 

Op de valreep vroegen de jongens ons of er nog plek was tijdens Pitch Night #13 om hun idee te komen pitchen. En met succes, ze wisten de 20 trustees te overtuigen van hun plan. Een typisch gevalletje: niet geschoten is altijd mis, toch? 

Hoe gaan Vincent, Sjoerd en Mees dit aanpakken? Nou, door middel van een skate contest in samenwerking met Noble Goods, een mixtape (op een cassette, natuurlijk) en een limited edition sjaal die bijdraagt aan de branding van de scene op zich. De sjaal is ontworpen door Guido de Boer. Dit alles zal moeten zorgen voor een community-gevoel, nieuwe samenwerkingen en uiteindelijk zal het imago meer multicultureel, creatief en divers moeten worden. 

De release-party van de sjaal is op 27 februari, en zou (hoogst waarschijnlijk) in de Ping Pong Club plaatsvinden. Overigens is het volgend wederkerend feestje in De Ekko een week later, op 5 maart. 

Daarnaast hulde aan de andere 3 toffe pitches om voedselverspilling tegen te gaan, een internationaal skate event te organiseren en een spel om zonder taalbarrières. Dank! En ook grote dank aan het publiek, KANTIEN voor het beschikbaar stellen van hun awesome locatie, huisfotograaf Roland Vaandrager, onze sponsors Werfzeep en Mesjokke!

Onze 14e Pitch Night is op 24 maart in The Anthony Hotel. Ideeën indienen kan tot 10 maart!

Zelf een awesome idee? Deel het met ons!
Wie weet nodigen we je uit om het
voor een groot publiek te komen presenteren.
[Indienen en pitchen mag ook in het Nederlands]

ik heb een awesome idee