Meet the trustees #7: Sonja en Chris

Zijn jullie een vriendengroep? Waar komt het geld vandaan? Wat doen jullie en waarom? Hoe word ik trustee? Zomaar een greep uit de vragen die geregeld gesteld worden.

Awesome Utrecht draait om Utrecht, en om jouw awesome idee voor Utrecht. De mensen achter Awesome Utrecht blijven daarom liever op de achtergrond. Om toch antwoord te geven op enkele van de veel gestelde vragen, een tipje van de sluier.

Voor elke pitch night scouten de twintig trustees van Awesome Utrecht een te gekke locatie, gaan ze op zoek naar awesome ideeën, coachen ze de pitchers, pinnen ze gezamenlijk 1000 piek van hun privérekening en begeleiden ze de winnaar. De trusteegroep bestaat uit een willekeurig bij elkaar verzameld clubje enthousiastelingen met als gemene deler dat ze van betekenisvolle projecten houden en Utrecht een warm hart toedragen en nog awesomer willen maken. En wanneer een trustee opstapt, komt er een nieuwe bij. Jij wellicht. Wie het zijn?

Eerder stelden we vragen aan Hylke en Floor, in deze editie van Meet the trustees spreken we Sonja Werners en Chris Noordam.

Waar kunnen we je van kennen? 

Sonja: Misschien van Bemoeien aan de keukentafel wat ik als Positieve bemoeial regelmatig organiseer. Of als organisator van events voor Unicef, Stichting Lezen & Schrijven, Ereveld Vol Leven, Young Impact, AEF en andere opdrachtgevers.
Chris: 
Ik ben advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek, waar ik voornamelijk bezig ben met grote fusies en overnames, zowel binnen als buiten Nederland. Daarnaast zet ik me in voor het bevorderen van LHBT+ diversiteit en inclusie op de werkvloer, zowel via het het interne LHBT+ netwerk van De Brauw als via Stichting FORWARD, een juridisch LHBT+ netwerk. In dat kader organiseer ik netwerkevenementen, seminars, borrels, ontwikkel ik beleid en best practice richtlijnen, en verbind ik allerlei mensen met elkaar om de de juridische werkomgeving meer inclusief te maken. 

Waarom trustee van Awesome Utrecht?   

Sonja: Omdat ik geloof in delen en uitspreken van je plannen en ideeën om ze een stuk verder te brengen. Ik vind het te gek dat ik door mijn bijdrage als Trustee de meest fantastische ideeën van de te gekke Utrechters waar kan maken.
Chris: Ik ben oorspronkelijk een Rotterdammer, maar tijdens mijn studententijd heeft Utrecht mij met open armen ontvangen. Maar de liefde was altijd een beetje eenrichtingsverkeer. De stad deed veel voor me, maar wat deed ik nou eigenlijk voor de stad? Toen Awesome Utrecht op mijn pad kwam, greep ik mijn kans. Dit is voor mij de manier om op een hele directe wijze de stad voor iedereen meer Awesome te maken.

Wat is het awesomste in Utrecht voor jou?   

Sonja: De Dom die ik vanuit mijn woonkamer kan zien. En natuurlijk Awesome Utrecht!
Chris: 
Utrecht is een stad vol verrassing. Je slaat de hoek om, en telkens is er iets nieuws te ontdekken. Een knus steegje met barretjes en pop-up shops, een wijde boulevard met herfstige bomen, een authentieke gracht met een Pride parade, een ultra-modern shopping paradijs, een park dat ‘s zomers vol is met zonnende mensen, het houdt niet op. Ik verveel me geen dag in Utrecht. 

Wat zou je meer willen zien?  

Sonja: Dat de stad Utrecht open staat voor nieuwe dingen zonder al te veel regels daarop los te laten. Meer onderbuikgevoel, minder bureaucratie.
Chris: Ik zou graag meer mensen willen bereiken met Awesome Utrecht. Mensen die misschien het gevoel hebben dat ze buiten de boot vallen, dan hun ideeën niet goed genoeg zijn, dat zij niet meetellen in de stad. Utrecht is er voor iedereen, en iedereen heeft het in zich om Utrecht meer Awesome te maken.

Zelf een awesome idee? Deel het met ons!
Wie weet nodigen we je uit om het
voor een groot publiek te komen presenteren.
[Indienen en pitchen mag ook in het Nederlands]

ik heb een awesome idee