Pitch Night #11: een ode aan de Utrechtse stadsvis

Maar weinig Utrechters beseffen dat er een heuse rivier dwars door onze stad stroomt. Onze gracht is geen bak met water, maar de verbinding tussen de Vecht en de Kromme Rijn. Een rivier die barst van het leven. En van een bijzondere vis: de winde. Deze prachtige riviervis trekt elk voorjaar door de grachten van Utrecht op zoek naar een plekje om zich voort te planten. Wat als we de waarde van Utrecht voor de natuur, en dan in dit geval de gracht, beter in beeld kunnen brengen? Daar heeft Mark een plan voor. En met dan plan won hij Pitch Night #11 in Het Hof van Cartesius.

Er is een plek in Utrecht waar de waterspiegel af en toe zakt en een stukje onderwaterwereld zichtbaar wordt: de Weerdsluis. Vanaf de trappen zie je het water langzaam zakken en wordt de met alg begroeide kademuur zichtbaar. Tegen deze muur gaat Mark de komende periode een aantal corten stalen silhouetten van de winde laten plaatsen, die enkel zichtbaar zijn bij laag water. “Door het plaatsen van de vissen, die af en toe boven water komen, wil ik het besef doen vergroten dat onze mooie Utrechtse gracht een echte levensader is die midden door de stad stroomt.”

Naast Mark presenteerde vier andere pitchers hun ideeën: Sofie verspreidt ‘happy little moments’, kleine geluksbriefjes aan onbekenden en wil volgend jaar hier 50.000 mensen mee verrassen. Loek pleit voor offline contact: een avond in de kroeg waarin je telefoon in je zak blijft. Samen met Utrechtse graffitiartiesten wilt Daan een Utrechts Running Network markeren met hardlooproutes door heel de stad. En tot slot Donna en Mariëlle die Utrechters willen stimuleren licht op hun fiets te nemen – maar dan wel in de vorm van de Dom.

Pitch Night #12 is op dinsdag 26 november in De Pomp. Je kunt tot uiterlijk 12 november je idee indienen!

Zelf een awesome idee? Deel het met ons!
Wie weet nodigen we je uit om het
voor een groot publiek te komen presenteren.
[Indienen en pitchen mag ook in het Nederlands]

ik heb een awesome idee