Meet the trustees 6: Floor en Hylke

Zijn jullie een vriendengroep? Waar komt het geld vandaan? Wat doen jullie en waarom? Hoe word ik trustee? Zomaar een greep uit de vragen die geregeld gesteld worden.

Awesome Utrecht draait om Utrecht, en om jouw awesome idee voor Utrecht. De mensen achter Awesome Utrecht blijven daarom liever op de achtergrond. Om toch antwoord te geven op enkele van de veel gestelde vragen, een tipje van de sluier.

Voor elke pitch night scouten de twintig trustees van Awesome Utrecht een te gekke locatie, gaan ze op zoek naar awesome ideeën, coachen ze de pitchers, pinnen ze gezamenlijk 1000 piek van hun privérekening en begeleiden ze de winnaar. De trusteegroep bestaat uit een willekeurig bij elkaar verzameld clubje enthousiastelingen met als gemene deler dat ze van betekenisvolle projecten houden en Utrecht een warm hart toedragen en nog awesomer willen maken. En wanneer een trustee opstapt, komt er een nieuwe bij. Jij wellicht. Wie het zijn?

Eerder stelden we vragen aan Robbert en Margriet, in deze editie van Meet the trustees spreken we Floor van den Elsen en Hylke Faber.

Waar kunnen we je van kennen?

Floor: Van het Utrechtse communicatie- en contentbureau Buro Dertig, waar ik samen met Malou te Wierik eigenaar van ben. We delen naast een onderneming trouwens ook het Awesome Utrecht trusteeschap. Of van het boodschappen doen bij de Albert Heijn op de Voorstraat, waar ik al een aantal jaren om de hoek woon.

Hylke: Van het recente boek ‘De Utrechtse student: 1945 tot nu’, of als initiator van Awesome Utrecht. In het dagelijks leven werkte ik als uitgever en business developer in het onderwijsveld. Momenteel maak ik de switch naar duurzaamheid en circulaire economie. 

Waarom ben je trustee bij Awesome Utrecht?

Floor: Om te zien hoe kleine ideeën van gepassioneerde Utrechters een vlucht kunnen nemen door mee te doen aan een Pitch Night. Niet alleen door een financiële bijdrage, maar ook omdat er tijdens een avond ter plekke bezoekers zich aanmelden om mee te helpen met de verwezenlijking van een idee. Of door het netwerk van een van de andere pitchers. De bereidheid van mensen om met elkaar iets tofs te doen blijft me verrassen.

Hylke: Ik ben Awesome Utrecht gestart omdat ik zin had een positieve bijdrage te leveren aan verandering, zonder dat er een business model achter of verplichting aan vast zit. Ik denk dat er geregeld ideeën blijven liggen door de drempel van bureaucratie en return-on-investment of een tekort aan tijd en geld. Met Awesome Utrecht willen we die drempel wegnemen – door de 1000 piek, onze kennis èn ons netwerk –  en zo ons stadsie spannender, leuker en mooier maken. Elke pitch night weer word ik blij verrast door de ideeën, de pitchers en het publiek. Vol energie fiets ik daarna naar huis.

Wat is het awesomst in Utrecht voor jou?

Floor: Dat je wanneer je wilt rust en gezelligheid kunt opzoeken. In Utrecht is altijd wel wat te doen, maar toch voelt de stad klein en knus. Slinger langs de fietsen, toeristen en winkels op de Vismarkt en vind dan ineens rust in het Florahof. Of fiets via de chaotische Amsterdamsestraatweg richting Oud-Zuilen en je waant je in de natuur.

Hylke: Awesome Utrecht. 😉

Wat zou je meer willen zien in Utrecht?

Floor: Meer kunst in de publieke ruimte. Van grote murals tot videomapping, met behoud van de historie van de stad.

Hylke: Ik zou in Utrecht – en in de ideeën voor Awesome Utrecht – meer lef en branie willen zien. Schurende ideeën, die de grenzen opzoeken, balanceren op het randje van legaal en illegaal en op een even doordachte als ludieke manier iets aan de kaak stellen. Voorbeelden? Duizenden wietplanten tegen vertrutting in Amsterdam en gratis goud om ons op de zwarte pagina’s van ons koloniale verleden te wijzen. 

Zelf een awesome idee? Deel het met ons!
Wie weet nodigen we je uit om het
voor een groot publiek te komen presenteren.
[Indienen en pitchen mag ook in het Nederlands]

ik heb een awesome idee