Pitch Night #10: De U komt naar Utrecht

Daan mist iets in Utrecht. Bravoure. Trots. Rechtop staan en de borst vooruit. En daar gaat hij iets aan doen.

Het winnende idee van Pitch Night #10 in oude gevangeniskapel van De Vrije Wolf / Wolvenplein heet Awesome U. Een levensgrote verplaatsbare U in de kleuren van de stad. Net als in Montevideo, Cancun, Toronto, en natuurlijk Amsterdam. Te plaatsen op soms bekende en het liefst onbekende plekken (post een selfie #Waar bent U?) en in te zetten als beeldmerk bij alle grote events. Het trekt inwoners, spreidt dagjesmensen en toeristen en helpt mensen om nieuwe plekken in stad en provincie Utrecht te ontdekken. En draagt bij aan uitgedragen trots voor ons stadsie. Daan heeft beloofd eerstvolgende Pitch Night de U te komen onthullen!

De andere ideeën waren van een totaal ander kaliber: Wessel Wensink pitchte uit de losse pols zijn idee om liefde door te geven aan willekeurige Utrechtsers door middel van prachtig ontworpen en handgemaakte vier letterige stickers: NEEM, TIJD, VOOR, LOVE. Annette wilde Los in Lombok met het idee om nieuwe Nederlanders kennis te laten maken met verassende locaties en verschillende smaken in de wijk. De Spaanse Ángela maakte zich sterk voor dagelijkse ‘mental health care’ voor iedereen in haar project Safo-Space. Tot slot stelde Lanni de Bi voor de diversiteit van Utrecht te tonen en mensen zo uit hun bubbel halen door iedereen een warm Utrechts Welkom te heten. We zagen het al voor ons: een videoscherm met 32 Utrechters die iedereen op het station welkom heet!

Pitch Night #11 is op 24 september in Het Hof van Cartesius. Je kunt uiterlijk 7 september je idee indienen!

Zelf een awesome idee? Deel het met ons!
Wie weet nodigen we je uit om het
voor een groot publiek te komen presenteren.
[Indienen en pitchen mag ook in het Nederlands]

ik heb een awesome idee