Meet the trustees 5: Margriet en Robbert

Zijn jullie een vriendengroep? Waar komt het geld vandaan? Wat doen jullie en waarom? Hoe word ik trustee? Zomaar een greep uit de vragen die geregeld gesteld worden.

Awesome Utrecht draait om Utrecht, en om jouw awesome idee voor Utrecht. De mensen achter Awesome Utrecht blijven daarom liever op de achtergrond. Om toch antwoord te geven op enkele van de veel gestelde vragen, een tipje van de sluier.

Voor elke pitch night scouten de twintig trustees van Awesome Utrecht een te gekke locatie, gaan ze op zoek naar awesome ideeën, coachen ze de pitchers, pinnen ze gezamenlijk 1000 piek van hun privérekening en begeleiden ze de winnaar. De trusteegroep bestaat uit een willekeurig bij elkaar verzameld clubje enthousiastelingen met als gemene deler dat ze van betekenisvolle projecten houden en Utrecht een warm hart toedragen en nog awesomer willen maken. En wanneer een trustee opstapt, komt er een nieuwe bij. Jij wellicht. Wie het zijn?

Eerder stelden we vragen aan Johan en Sanne, in deze editie van Meet the trustees spreken we Margriet Ebbink en Robbert Maas

Waar kunnen we je van kennen?
Margriet: Stichting NL Cares in Utrecht: het online platform voor flexibel vrijwilligerswerk dat in iedere agenda past. Via onze kalender kan je bijvoorbeeld een keertje helpen bij de Voedselbank, wandelen met ouderen, naar het taalcafé voor nieuwkomers, lezen met kinderen of helpen bij de rolstoelrugby. Je kan het zo Awesome niet bedenken of het is mogelijk. Geen tijd om je te committeren, maar wel zin om een keertje te helpen? Via NL Cares heb je de mogelijkheid om eenmalig iets te doen, maar vaker terugkomen is natuurlijk altijd fijn.
Robbert: Van diverse initiatieven in de stad, zoals De Daktuin, Young Economic Board Utrecht en De Maaltuin. Vanuit mijn bureau SOON werk ik aan maatschappelijk ondernemerschap en een mooier Utrecht.

Waarom trustee van Awesome Utrecht?
Margriet: Ruim 3.000 vrijwilligers maken Utrecht belangeloos Awesome door vrijwilligerswerk te doen via NL Cares. Zij stappen dagelijks op de fiets om er voor een ander te zijn. Dat motiveert en inspireert mij enorm om ook naast mijn werk Utrecht Awesome te maken. Daarom zet ik mij ook graag tijdens mijn vrije tijd in om dit doel samen met anderen te bereiken. Het geeft me energie om mensen aan elkaar te verbinden en ik hoop met mijn netwerk ook een nieuwe groep aan te spreken, die de weg naar Awesome Foundation mogelijk minder snel vindt.
Robbert: Awesome Utrecht avonden zijn een feest om bij te zijn. Die sfeer van meer dan honderd mensen die vol liefde voor Utrecht luisteren naar en pitchen van ideeën die de stad meer awesome maken. En dat iedereen kan pitchen, of je nou kind, gepensioneerd, ambtenaar of kunstenaar bent. Als trustee ben ik heel trots dat ik daar een beetje aan bij kan dragen.


Wat is het awesomste in Utrecht voor jou?   
Margriet: Het ondernemersklimaat met het stimuleren en faciliteren van verandering van onderaf.
Robbert: Het meest awesome van Utrecht is voor mij dat je o-ver-al kleine verrassinkjes kan vinden. Van planeten uit ons zonnestelsel, tot stukjes natuur, verborgen boodschappen en afgelegen kroegen. Als je op avontuur gaat in Utrecht vind je het ook, altijd.

Wat zou je meer willen zien?  
Margriet: Een diverse groep pitchers, bezoekers en trustees die een mooie afspiegeling is van Utrecht, waar iedereen trots onderdeel van uitmaakt.
Robbert: De komende zeven jaar komen er meer dan 50.000 mensen bij in Utrecht. 50.000! Als die allemaal hun fiets en auto meenemen gaat het helemaal mis. Ik zou graag meer innovatieve oplossingen voor het verkeer in Utrecht zien.

Zelf een awesome idee? Deel het met ons!
Wie weet nodigen we je uit om het
voor een groot publiek te komen presenteren.
[Indienen en pitchen mag ook in het Nederlands]

ik heb een awesome idee