Meet the trustees #4: Sanne en Johan

Zijn jullie een vriendengroep? Waar komt het geld vandaan? Wat doen jullie en waarom? Hoe word ik trustee? Zomaar een greep uit de vragen die geregeld gesteld worden.

Awesome Utrecht draait om Utrecht, en om jouw awesome idee voor Utrecht. De mensen achter Awesome Utrecht blijven daarom liever op de achtergrond. Om toch antwoord te geven op enkele van de veel gestelde vragen, een tipje van de sluier.

Voor elke pitch night scouten de twintig trustees van Awesome Utrecht een te gekke locatie, gaan ze op zoek naar awesome ideeën, coachen ze de pitchers, pinnen ze gezamenlijk 1000 piek van hun privérekening en begeleiden ze de winnaar. De trusteegroep bestaat uit een willekeurig bij elkaar verzameld clubje enthousiastelingen met als gemene deler dat ze van betekenisvolle projecten houden en Utrecht een warm hart toedragen en nog awesomer willen maken. En wanneer een trustee opstapt, komt er een nieuwe bij. Jij wellicht. Wie het zijn?

Eerder stelden we vragen aan Margriet en Arnout, in deze derde editie van Meet the trustees spreken we Sanne Bloem en Johan ‘Mr. Zuilen‘ Klijn: 

 

Waar kunnen we je van kennen?
Sanne: Van de Zelfgemaakte Scheurkalender en de Zelfgemaakte Markt en van mijn website mevrouwmarkt.nl
Johan: 
Ik ben 10 jaar theatervormgever geweest onder de naam Klijnbedrijf en heb bij ‘Warner en consorten’ en ‘Aardlek’ gespeeld. Mijn werk ziet er nu heel anders uit: ik ben natuurkundedocent op een middelbare school. Als je me daarvan kent ben je de jongste bezoeker van Awesome Utrecht!

Waarom trustee van Awesome Utrecht?
Sanne: Ik ben dol op Utrecht, ik dacht eerst: “ik kom hier even wonen en dan ga ik snel weer terug naar Brabant” maar ik vind het hier heerlijk en wil niet meer weg. Ik zie dat we knus en lief en klein en groot zijn, en wilde graag mee gaan zoeken naar projecten die Utrecht meer awesome maken. Ik was al tijden liefhebber van Awesome Itrecht, dus toen ik werd gevraagd was ik blij dat ik eindelijk actief mee kon gaan zorgen dat Utrecht Awesommerder wordt.
Johan: 
Ik ben aan het begin van Awesome Utrecht gevraagd om mee te denken en op te starten. Ik vond het zo’n energierijk idee dat ik dat meteen ben gaan doen. Gewoon dingen doen omdat het tof is en mensen er blijer van kunnen worden. Van begin tot heden is het niets anders voor mij geweest, gewoon superleuke avond met gepassioneerde pitchers.

Wat is het awesomste in Utrecht voor jou?  
Sanne: In alle hoeken en gaten zijn mensen dingen aan het organiseren die zij belangrijk vinden.
Johan: 
De bruggen over de oude gracht. Super mooi om te kijken naar het water, haar bezoekers en de werfkelders. De mooiste: Geertebrug.

Wat zou je meer willen zien?
Sanne: Meer rauwe randjes, meer plekken die nog niet helemaal af zijn en dingen die maar tijdelijk in de schaduw kunnen bestaan.
Johan: Integere guerrilla street-art met een beetje kwaliteit en een knipoog. Mooie verrassende kunst voor iedereen.

Zelf een awesome idee? Deel het met ons!
Wie weet nodigen we je uit om het
voor een groot publiek te komen presenteren.
[Indienen en pitchen mag ook in het Nederlands]

ik heb een awesome idee