Pitch Night #8: Puzzle the emptiness away

Binnenkort kunnen we met z’n allen een potje puzzelen op de Neude. Elise de Leede won met haar idee ‘Puzzle the emptiness away’ Pitch Night #8 en daarmee 1000 euro om haar plan te realiseren. Met de gigantische puzzel wilt Elise ons bekendste maar ook saaiste plein van Utrecht bruisender maken en tegelijkertijd mensen met elkaar verbinden.

Puzzle the emptiness away winnaar Pitch Night #8
Het Neudeplein ligt er buiten festivals om maar leeg en verlaten bij. Terwijl het zo’n mooie en centrale plek is! Dat maken we allemaal mee wanneer een leuk festival er staat, zoals Tweetakt of de winterse schaatsbaan. Voor de tijden dat er geen bijzondere evenementen plaatsvinden heeft Elise daarom iets bedacht voor op het plein dat ook weer makkelijk weg te halen is. Een grote puzzel met een Utrechts tafereel erop, of een gewaagd edgy tableau vivant. Iedere voorbijganger kan dan puzzelen op het Neudeplein, en als het weer tijd is voor Tweetakt of het NFF is het binnen een handomdraai opgeruimd. De puzzelstukken leggen we vast aan kabels, of we maken er een schuifpuzzel van, zodat er geen stukjes verdwijnen.

Swing like Tarzan ‘natura-winnaar’
Een eervolle vermelding is er voor Pitcher Piet, die met zijn ‘Swing like Tarzan’-idee mensen letterlijk en figuurlijk uitnodigt meer te durven om op hun bek te gaan. Boven een zwembaar gebied in Utrecht gaat hij, samen met twee Awesome-juryleden, een touw hangen om vanaf de kant het water in te slingeren. ‘I think Utrecht can use a bit of mildly risky, hugely playful fun! Something not too pc, not too granny approved, but just great fun for anyone with a pair of proverbial balls.’

Awesome ideeën: plogging, Chamber of Reflections en NOUR
Daarnaast pitchten nog drie ondernemende Utrechters hun plannen in het mooie Sonnenborgh. Marieke van Gijs wilt het Zweedse concept Plogging, waarbij je traint en tegelijkertijd zwerfafval opruimt, naar Utrecht halen om zo de stad leefbaarder te maken. Student Tim en zijn vrienden stortten zich op NOUR, een plan voor het Gagelpark om met een laserkunstwerk overlast van hangjongeren te minimaliseren. En Sacha zocht een pop-up variant voor haar Chamber of Reflections om zo psychische problemen bij jongeren bespreekbaar te maken. Dank allen voor jullie bijdrage!

De volgende Pitch Night is op 12 februari 2019 in LE:EN! Ideeën indienen kan tot en met 29 januari.

Zelf een awesome idee? Deel het met ons!
Wie weet nodigen we je uit om het
voor een groot publiek te komen presenteren.
[Indienen en pitchen mag ook in het Nederlands]

ik heb een awesome idee