Meet the trustees #3: Arnout en Margriet

Zijn jullie een vriendengroep? Waar komt het geld vandaan? Wat doen jullie en waarom? Hoe word ik trustee? Zomaar een greep uit de vragen die geregeld gesteld worden.

Awesome Utrecht draait om Utrecht, en om jouw awesome idee voor Utrecht. De mensen achter Awesome Utrecht blijven daarom liever op de achtergrond. Om toch antwoord te geven op enkele van de veel gestelde vragen, een tipje van de sluier.

Voor elke pitch night scouten de twintig trustees van Awesome Utrecht een te gekke locatie, gaan ze op zoek naar awesome ideeën, coachen ze de pitchers, pinnen ze gezamenlijk 1000 piek van hun privérekening en begeleiden ze de winnaar. De trusteegroep bestaat uit een willekeurig bij elkaar verzameld clubje enthousiastelingen met als gemene deler dat ze van betekenisvolle projecten houden en Utrecht een warm hart toedragen en nog awesomer willen maken. En wanneer een trustee opstapt, komt er een nieuwe bij. Jij wellicht. Wie het zijn?

Eerder stelden we vragen aan Micha en Tess, in deze derde editie van Meet the trustees spreken we Margriet Ebbink en Arnout Visscher: 

Waar kunnen we je van kennen?
Margriet: Stichting NL Cares in Utrecht: het online platform voor flexibel vrijwilligerswerk dat in iedere agenda past. Via onze kalender kan je bijvoorbeeld een keertje helpen bij de Voedselbank, wandelen met ouderen, naar het taalcafé voor nieuwkomers, lezen met kinderen of helpen bij de rolstoelrugby. Je kan het zo Awesome niet bedenken of het is mogelijk. Geen tijd om je te committeren, maar wel zin om een keertje te helpen? Via NL Cares heb je de mogelijkheid om eenmalig iets te doen, maar vaker terugkomen is natuurlijk altijd fijn.
Arnout: Wellicht heb je ooit een training of lezing bij mij gevolgd. Of heb je een staande ovatie van me ontvangen op het Stadhuisplein toen je op een houten krukje bent gaan staan. Je kunt me eventueel kennen van een klok, zeefdruk, set kaarten of ander grafisch werk. Misschien ken je me ook niet. In dat geval: hoi! Ik heb een trainingsbureau en ik ontwikkel producten die uitnodigen om voluit te leven, te genieten en te gaan voor de ‘dingen’ die er op lange termijn toe doen. Ik woon samen met mijn liefde in Utrecht, ik kitesurf, tennis en schaats, het liefst op natuurijs.


Waarom trustee van Awesome Utrecht?
Margriet: Ruim 3.000 vrijwilligers maken Utrecht belangeloos Awesome door vrijwilligerswerk te doen via NL Cares. Zij stappen dagelijks op de fiets om er voor een ander te zijn. Dat motiveert en inspireert mij enorm om ook naast mijn werk Utrecht Awesome te maken. Daarom zet ik mij ook graag tijdens mijn vrije tijd in om dit doel samen met anderen te bereiken. Het geeft me energie om mensen aan elkaar te verbinden en ik hoop met mijn netwerk ook een nieuwe groep aan te spreken, die de weg naar Awesome Foundation mogelijk minder snel vindt.
Arnout: Het is mijn drive om mensen te helpen met het realiseren van hun plannen voor een betere wereld. Ik kan het niet laten. En ik vind ondernemende mensen over het algemeen leuke mensen, omdat ze niet alleen práten óver hun ideeën maar ook de daad bij het woord voegen. Awesome Utrecht helpt om een idee te valideren: “Is dit de moeite waard om daadwerkelijk te gaan doen?” Het is verslavend om een klein plannetje uit te zien groeien tot een tastbaar ‘product’ dat werkelijk waarde toevoegt aan onze stad. En ik geniet van de leuke gesprekken met de trustees en de bezoekers op Pitch Nights.


Wat is het awesomste in Utrecht voor jou?   
Margriet: Het ondernemersklimaat met het stimuleren en faciliteren van verandering van onderaf.
Arnout: Kanoën over de Kromme Nieuwegracht en een wandeling door de Jeruzalemstraat. Ik heb daar vroeger gewoond en hou van de rust daar midden in de stad. Ooh ja en de pingpongtafel bij het Minervaplein natuurlijk. Spelen is van levensbelang. 🙂


Wat zou je meer willen zien?  
Margriet: Een diverse groep pitchers, bezoekers en trustees die een mooie afspiegeling is van Utrecht, waar iedereen trots onderdeel van uitmaakt.
Arnout: Ruwe zwarte stoepranden in de winter zodat mensen op hun fiets blijven zitten als het glad is. Een speeltuin voor kinderen én volwassenen op het Stadhuisplein. Een wekelijkse  lunch voor dak -en thuislozen georganiseerd door bewoners en horeca-ondernemers in Utrecht. (Nog) minder auto’s in de binnenstad. Ik zou ook willen zien waar de inwoners van Utrecht belasting voor betalen. De blauwe enveloppe heeft vaak een negatieve associatie bij mensen. Het lijkt mij mooi als Utrecht als eerste gemeente op de enveloppe of in een bijgevoegde brief kort toelicht waar iedereen aan heeft meebetaald. Of dat nou de nieuwe heup van mevrouw X is, de renovatie van een brug Y of versteviging van riolering-knooppunt Z … Mooi om te weten toch?

Zelf een awesome idee? Deel het met ons!
Wie weet nodigen we je uit om het
voor een groot publiek te komen presenteren.
[Indienen en pitchen mag ook in het Nederlands]

ik heb een awesome idee