Winnaar Wout trakteert Utrecht op bellenblaas

Bellen blazen door het publiek bij de eerste pitch night van Awesome Utrecht

Een jaar lang werkte hij aan zijn bellenblaasmachines, hij promoveerde het plan tot zijn afstudeerproject en kwam zelfs in Italië terecht en dit weekend is dan eindelijk het moment suprême: Wout van Velsen -winnaar Pitch Night #1- trakteert Utrecht op duizenden bellen!

Wie dit weekend in de buurt van de Utrechtse binnenstad te vinden is komt ze ongetwijfeld tegen: de bellenblaas van Wout! Tijdens de allereerste Pitch Night van Awesome Utrecht pitchte hij zijn idee ‘Zweven door Utrecht’. Een weekend lang Utrechters een glimlach op het gezicht toveren door met zijn prijzengeld wind-aangedreven bellenblaasmachines te bouwen die twee dagen lang de Utrechtse binnenstad onderdompelt in heel veel bellen, dat was zijn doel.

 

Winnaar Wout van de eerste pitch night van Awesome Utrecht
Wout wint Pitch Night #1 met zijn bellenblaasidee © Ruben May

 

Utrecht onder de bellenblaas
Een jaar lang werkte hij aan het realiseren van zijn project. De eerste stap: bellenblaasmachines bouwen. De tweede stap: biologisch afbreekbaar zeepsop vinden. Na verschillende pogingen tot het zelf maken van het perfecte bellenblaassop besloot Wout het anders aan te pakken: hij zocht contact met Dulcop – de grootste Europese bellenblaaszeepsopfabrikant, die je waarschijnlijk wel kent van de bellenblaaspotjes met het balspelletje in de dop. Dulcop werd zo enthousiast van Wout zijn idee dat het bedrijf aanbood om een ton met 350 liter zeepsop te sponsoren. Er was één voorwaarde: hij moest zelf het vervoer naar de fabriek in Italië regelen. Zo gezegd, zo gedaan. Met de auto van zijn vader vertrok hij naar Bologna. Een flinke reis en rondleiding door de fabriek later, keerde hij weer huiswaarts. Met 350 liter biologisch afbreekbaar sop.

Deze zaterdag en zondag vanaf 12.00 installeert Wout zijn bellenblaasmachines aan lantaarnpalen in de buurt van de Winkel van Sinkel.

 

bellenblaas awesome utrecht
Wout bouwt aan zijn machines

 

Afstudeerproject
Wout, die op dit moment afstudeert op Spatial Design (waarin de interactie tussen mens en ruimte centraal staat), stopte zó veel tijd in zijn bellenblaasproject dat hij besloot er zijn afstudeerproject van te maken. Tot en met zondag 30 juli is de afstudeerexpositie met het bellenblaasproject van Wout en projecten van zijn medestudenten te zien in de Pastoe Fabriek. Wil je daar bij zijn? Dat kan! De expositie is vrij toegankelijk en beide dagen van 11.00 tot 18.00 uur geopend.

 

bellenblaasmachine awesome utrecht
Een prototype van de bellenblaasmachine

 

We willen zoveel mogelijk foto’s en filmpjes van de bellenblaas verzamelen. Wil je meedoen? Deel dan je foto’s en video’s op Instagram met #awesomeutrecht en @awesomeutrecht!

Zelf een awesome idee? Deel het met ons!
Wie weet nodigen we je uit om het
voor een groot publiek te komen presenteren.
[Indienen en pitchen mag ook in het Nederlands]

ik heb een awesome idee