Pitch Night #6: Summer School: Connecting Cultures

De zomer! Vakantie! Heerlijke lange vrije weken van genieten waar iedereen naar uit kijkt. Iedereen? Helaas niet. Jongeren die in een asielzoekerscentrum wonen hebben in de zomervakantie weinig te doen. Een lang en lastige periode met grote kans op verveling.

Esther Smeenk, student Kunst & Economie aan de HKU, wil daar – samen met haar vrienden – iets aan doen. Ze won Pitch Night #6 overtuigend met haar initiatief ‘Summer School: Connecting Cultures’, een creatief en sociaal initiatief om asielzoekers, vluchtelingen en andere Utrechters met elkaar te verbinden. Twee weken lang worden in de zomervakantie verschillende activiteiten georganiseerd in samenwerking met creatieve organisaties in en inwoners van Utrecht. Van een DJ-workshop in de EKKO tot zwemles en samen koken. Zo kunnen oude en nieuwe Utrechters wat moois voor elkaar betekenen!

Ook de andere Awesome Pitches verrasten met hun inhoudelijke ideeën: het spelen van een toneelvoorstelling voor de jongste kinderen op AZC’s, de verkiezing van HET Utrechtse woord, een genderneutrale kledingwinkel met ruimte voor discussie en een overzichtstentoonstelling over de straatkunst en graffiti in Utrecht.

Pitch Night #7 is op 25 september in TivoliVredenburg. Nieuwe ideeën kunnen tot 11 september worden ingediend!

Zelf een awesome idee? Deel het met ons!
Wie weet nodigen we je uit om het
voor een groot publiek te komen presenteren.
[Indienen en pitchen mag ook in het Nederlands]

ik heb een awesome idee