Pitch Night #5: Pop-up chillmoment in Utrechtse hangmatten

Feit: Utrechters moeten van alle Nederlanders het meest vechten om een plekje op het terras. Zeker in de zomer is de stad vol en puilen de terrassen en parken uit. Er zijn nog maar weinig plekken waar je in alle rust een boekje kunt lezen. Daar heeft Arjan Visscher wat op gevonden: op bijzondere locaties creëert hij komende zomer een ‘hangmatparadijs’. Een pop-up rustmoment, waar iedereen voor een paar uur gebruik van mag maken. Met zijn overtuigende plan won Arjan gisteren in De Rechtbank de Pitch Night #5 en daarmee 1000 euro om zijn plan te realiseren. 

“Ik zal mijn vakantie deze zomer maar afzeggen,” merkte Arjan na het winnen van de pitch op. Van het geld koopt hij ruim 30 hangmatten in – voor 1, 2 en 3 personen – en hangt deze ieder weekend op bijzondere en onbekende locaties op. Denk aan het Domplein, de randen van de singel boven de bloemen van Rein, boven de grachten, het Majellapark, Camminghaplantsoen en de Maliebaan. Door telkens nieuwe locaties te kiezen leren we Utrecht van binnen en van buiten kennen.

Arjan wil met zijn project mensen op een laagdrempelige niveau met elkaar in contact brengen, voor een relaxmoment en goed gesprek. Na de zomer bedenkt Arjan een manier om de hangmatten ‘door te geven’. Komt daarmee het project ten einde? Nee. Arjans uiteindelijke doel de gemeente zo ver te krijgen dat zij permanente hangmatplekken in de stad te creëren, wat in veel wereldsteden al zo is.

Ook de andere Awesome Pitches verrasten met hun ideeën: het levensgroot spelen van Snake op TivoliVredenburg, een pop-up huiskamer voor een goed gesprek, het veiliger maken van de Strosteeg met glow in the dark kunstwerk en een Bring Your Own baksteenbqq van Bricnick. Louk – winnaar van Pitch Night #2 – heeft inmiddels zijn idee gerealiseerd. In en om Utrecht vind je nu “zijn” planetenstelsel op schaal.

Pitch Night #6 is op 22 mei in grafische werkplaats Kapitaal. Nieuwe ideeën kunnen weer worden ingediend!

Foto: Bart Weerdenburg

Zelf een awesome idee? Deel het met ons!
Wie weet nodigen we je uit om het
voor een groot publiek te komen presenteren.
[Indienen en pitchen mag ook in het Nederlands]

ik heb een awesome idee