logo
icoon Utrecht icoon Utrecht
Volksbankjes

Iedereen vind het leuk als er iets naar hem of haar wordt vernoemd. Het maakt iets misschien onbelangrijks, ineens speciaal. Een object krijgt een verhaal. Daar wilde Ramin Bahari iets mee doen. Zijn idee? Amsterdamse stadsbankjes speciaal maken. Omdat ze dat volgens hem ook zijn. Mensen gebruiken ze om te relaxen en te genieten van het mooie Amsterdam. En dat verdient een bedankje.

Dus voor een dag ging hij op pad in Amsterdam om stadsbankjes te vernoemen naar de personen die er op dat moment op zaten. Door hun namen voor altijd er in te graveren zodat men ze ook in de toekomst zal herinneren. Want als Amsterdam van het volk is, waarom zouden we Amsterdam dan niet naar hen vernoemen?

Dit project werd in mei 2016 gefund door Awesome Amsterdam. Kijk hier voor meer informatie.

 

icoon linkTerug
icoon Utrecht

Zelf een awesome idee?

Schrijf je dan nu in. Vertel ons wat jouw awesome idee is en wie weet nodigen we je uit om het voor een groot publiek te komen presenteren.

ik heb een awesome idee icoon externe link

Locaties