logo
icoon Utrecht icoon Utrecht
Treewifi
Joris Lam werkte aan een project om vervuiling te meten via bomen in de stad en vervolgens mensen te belonen met gratis WiFi wanneer ze de lucht schoonhouden: TreeWiFi! Elke boom is uitgerust met een sensor en coole lichtjes die de luchtkwaliteit weergeven. Wanneer de luchtkwaliteit verbetert, krijgt de complete straat TreeWiFi. Joris Lam wilde het lokale bewustzijn voor luchtvervuiling vergroten door het niveau van luchtvervuiling te laten zien via de longen van de stad. Met zijn initiatief wil hij fietsen of reizen met het openbaar vervoer aantrekkelijker maken. Daarnaast zijn de sprankelende bomen in de stad natuurlijk ook ontzettend tof om te zien.Dit project werd in maart 2016 gefinancierd door Awesome Amsterdam.
icoon linkTerug
icoon Utrecht

Zelf een awesome idee?

Schrijf je dan nu in. Vertel ons wat jouw awesome idee is en wie weet nodigen we je uit om het voor een groot publiek te komen presenteren.

ik heb een awesome idee icoon externe link

Locaties